Міністерство соцiальної політики України


Вінниччина проводить інформаційно-консультативні пункти «Були в рабстві? Звернись! Отримай допомогу!»

21 Жовтня 2019, 14:49

 

За ініціативи Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької  облдержадміністрації, в рамках інформаційно-просвітницької кампанії з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми 18 жовтня 2019 року у Вінницькій області проведено низку інформаційно-консультативних пунктів з питань протидії торгівлі людьми: «Були в рабстві? Звернись! Отримай допомогу!».

Зокрема, Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької  облдержадміністрації спільно з Вінницькою райдержадміністрацією та партнерами, що працюють у сфері протидії торгівлі людьми, у м. Вінниця проведено потужну інформаційно-роз’яснювальну кампанію, під час якої працювали дві локації: на автовокзалі «Центральний» та на залізничному вокзалі у м. Вінниця.

Заходи здійснено з метою ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми, відпрацювання чітких алгоритмів дій для надання допомоги особам, постраждалим від торгівлі людьми, із залученням суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, а також підвищення рівня поінформованості жінок, чоловіків та дітей стосовно проблеми торгівлі людьми.

Активними учасниками інформаційно-консультативних пунктів з питань протидії торгівлі людьми стали представники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області, обласного та міського центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також волонтери.

Крім того, працює «Лінія довіри» з питань запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та дискримінації за ознакою статі (0 800 75 04 75), за якою надавалися консультації щодо працевлаштування за кордоном, ризиків потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та можливості отримання державної допомоги.

Під час проведення заходів розповсюджено більше 3000 примірників інформаційної продукції з питань протидії торгівлі людьми.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17737.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове