Міністерство соцiальної політики України


Фахівці Луганщини навчалися механізму включення ґендерного компоненту у стратегічні документи соціально-економічного розвитку

21 Жовтня 2019, 14:39

 

Із затвердженням Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» Луганська область активно долучилася до його локалізації. Так, було затверджено і згодом оновлено відповідний Регіональний план, створено коаліцію громадських організацій і державних структур, на регулярній основі проводяться навчання фахівців як регіонального, так і місцевого рівнів. Тільки у 2019 році для фахівців п’яти ОТГ проведено п’ять виїзних семінарів щодо локалізації Національного і Регіонального планів дій. Вивчено досвід Грузії та Литви. Крім того, досвід Луганщини із впровадження засад резолюції 1325 презентовано в ході міжнародної конференції в Грузії.

17-18 жовтня 2019 року в місті Святогірську проведено семінар з локалізації резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Захід відбувся з ініціативи ООН Жінки та Запорізького благодійного фонду «Єдність за майбутнє» для фахівців регіонального рівня Луганської, Донецької, Запорізької областей, дотичних до реалізації резолюції. Під час семінару міжнародні експертки зробили акцент на механізмі включення ґендерної складової та питань резолюції «Жінки, мир, безпека» у стратегії регіонального розвитку та програми соціально-економічного розвитку. Учасники на практиці опрацювали проект стратегії розвитку Луганської області, зробивши її більш ґендерно чутливою. Також, учасники навчилися надавати ґендерно чутливу статистику, виокремлюючи жінок, чоловіків, хлопчиків, дівчаток, а також враховуючи потреби уразливих груп населення.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17735.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове