Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики ініціює проведення форуму, присвяченого актуальним соціальним проблемам міграційних процесів в Україні, – Сергій Ніжинський

17 Жовтня 2019, 19:17

 

Мінсоцполітики ініціює проведення форуму, присвяченого актуальним соціальним проблемам міграційних процесів в Україні. За попередньою інформацією, вказаний захід повинен відбутися у грудні 2019 року.
Про це заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський домовився на робочій зустрічі з представниками Всеукраїнської громадської організації „Асоціація правників України”, Представництва Агенства ООН у справах біженців в Україні, Проекту Ради Європи „Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні”, Міжнародної організації з міграції в Україні.
„Напрацювання найбільш ефективних підходів до вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб, біженців, трудових мігрантів, жертв торгівлі людьми, різних форм насильства неможливе без їх нормативного врегулювання на національному рівні. Я бачу необхідність у широкому залученні спеціалістів з міграційного права, фахових юристів до роботи форуму, щоб напрацьовані його учасниками рекомендації, перш за все, містили пропозиції щодо удосконалення нормативно-правової бази з окреслених проблем. Це, на мій погляд, повинно стати головним практичним результатом форуму,” – наголосив Сергій Ніжинський.
Учасники зустрічі обговорили широке коло проблемних питань у сфері надання допомоги переміщеним особам, іншим вразливим категоріям населення, що потребують захисту, для обговорення на заході.
До участі у форумі будуть запрошені представники заінтересованих центральних та місцевих органів виконавчої влади, міжнародних та національних неурядових організацій, наукових установ, судів тощо.

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17720.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове