Міністерство соцiальної політики України


Заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко: штрафи за неправомірно оформлені субсидії – це міф

15 Жовтня 2019, 11:45

 

“Жодних штрафів, навіть при неправильному заповненні документів або неправомірному отриманні субсидій сьогодні немає. Це міфи навколо програми житлових субсидій, які розповсюджуються уже майже третій десяток років – відколи діє відповідна програма”, - заявив Віталій Музиченко в ефірі програми “Сніданок з 1+1”.

За словами заступника Міністра, субсидію ні в кого не забирають. “Субсидія – це різниця між розміром платіжки і тим, скільки від відповідного розміру доходів громадянин має платити, тобто в середньому 10% від доходу. Цей відсоток індивідуально визначається для кожної сім'ї залежно від доходу. Наприклад: дохід 3000 грн., 10% = 300 грн., решта - це субсидія. Якщо платіжка приходить на 2000 грн, від них віднімаємо 300 грн. (10%) і виходимо на середній розмір субсидії, які держава надавала в минулому опалювальному сезоні, - 1700 грн. На сьогодні ми не плануємо нічого переглядати”, - наголосив Віталій Музиченко.

Нагадаємо, що раніше Міністерство соціальної політики України опублікувало відповіді на актуальні запитання щодо теми субсидій та покрокову інструкцію “Як оформити субсидію онлайн”.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17699.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове