Міністерство соцiальної політики України


Наша філософія – запобігати проблемам, а не лише боротися з їхніми наслідками, - Юлія Соколовська

4 Жовтня 2019, 10:31

Нове керівництво Міністерства соціальної політики України сповідує “превентивну” філософію, яка полягає у попередженні та запобіганні проблем, а не лише у боротьбі з їхніми наслідками.

Про це Міністр соціальної політики Юлія Соколовська написала на своїй офіційній сторінці у мережі Facebook, за результатами зустрічі з представниками “Українського товариства ерготерапевтів”.

“Ерготерапевти не лише допомагають особам з інвалідністю проходити курси реабілітації та кваліфіковано підбирати технічні засоби реабілітації, вони – саме та ланка, яка допомагає на етапі, коли реабілітаційні послуги можуть запобігти інвалідності. Це чудово вписується у “превентивну” філософію нашої команди, тому що ми хочемо не боротися з наслідками проблем, а запобігати їм”, - наголосила Міністр.

Зазначимо, що ерготерапевт – відносно нова для України професія. Фахівці цієї справи займаються реабілітацією та допомагають людям усіх вікових категорій і різних недугів відновлюватись та відчувати себе повноцінним членом суспільства.

За словами Юлії Соколовської, в ході зустрічі сторони домовилися про:

✅Залучення ерготерапевтів до вдосконалення системи реабілітації осіб з інвалідністю та людей, які її потребують
✅Напрацювання нових підходів до забезпечення українців технічними засобами реабілітації, в тому числі перегляду каталогу
✅Залучення ерготерапевтів в наші реабілітаційні центри
✅Запровадження міжнародного досвіду ерготерапії в українських реаліях

 “Розвиток ринку соціальних та реабілітаційних послуг, разом із забезпеченням принципу “гроші ходять за пацієнтом”, переходом на часткову монетизацію технічних та інших засобів реабілітації, а також превенція інвалідності і повернення людей до повноцінного життя у суспільстві є одним із основних напрямків діяльності Міністерства соціальної політики. Докладаємо усіх зусиль, аби досягти цього якомога швидше”, - резюмувала Міністр Юлія Соколовська.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17662.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове