Міністерство соцiальної політики України


В Мінсоцполітики обговорили шляхи посилення захисту прав внутрішньо переміщених осіб

26 Вересня 2019, 18:31

 

Міністерство соціальної політики та Представництво Управління Верховного комісара ООН (УВКБ ООН) у справах біженців домовились консолідувати зусилля для ефективного захисту прав внутрішньо переміщених осіб, а також обговорили питання щодо необхідності створення нової стратегії інтеграції та реінтеграції внутрішньо переміщених осіб.

Про це заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський та Представник УВКБ ООН у справах біженців Пабло Матеу домовилися під час зустрічі у Мінсоцполітики 26 вересня .

Сторони обговорили питання покращення надання соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам. Мова йшла також про реєстрацію внутрішньо переміщених осіб, упорядкування і укомплектацію баз і систем даних внутрішньо переміщених осіб, соціальних послуг для громадян, що постраждали внаслідок збройного конфлікту та послуг для інших вразливих груп населення.

В ході зустрічі учасники  також обговорили питання реалізації прав внутрішньо переміщених осіб на забезпечення житлом, пенсійне та соціальне забезпечення. Йшлося також про здійснення заходів по працевлаштуванню даної категорії громадян, забезпечення їх прав на здобуття освіти, належного обслуговування у закладах охорони здоров’я, надання правової допомоги, доступу до послуг у сфері культури та інформування.

 

Довідково:

Починаючи з 2014 року УВКБ ООН співпрацює з Урядом України та громадськістю у відповідь на нову проблему вимушеного переміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) зі сходу України та Автономної Республіки Крим. УВКБ ООН в Україні надає особам під своєю опікою правову, матеріальну та соціальну підтримку самостійно та у партнерстві з іншими міжнародними та місцевими організаціями. УВКБ ООН зосереджує свою діяльність на захисті прав і свобод ВПО, покращенні умов їхнього життя та знаходженні для них довгострокових рішень.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17628.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове