Міністерство соцiальної політики України


Допомога внутрішньо переміщеним особам та особам, які постраждали від торгівлі людьми – є ключовим питанням у відносинах Мінсоцполітики з Міжнародною організацією з міграції

24 Вересня 2019, 18:20

 

Заявив заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський під час зустрічі з представниками Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні (МОМ).

Представники МОМ зазначили що, метою організації є координація міжнародної міграційної політики з боку держав та міжнародних організацій, створення форуму для обговорення актуальних питань у сфері міграції, а також надання допомоги задля реалізації конкретних проектів у міграційній сфері.

Представництво МОМ в Україні надає допомогу внутрішньо переміщеним особам (ВПО) і людям, які зазнали наслідків конфлікту, протидіє торгівлі людьми, надає допомогу Уряду у протидії неврегульованій міграції та покращенні системи управління міграційними процесами.

З березня 2016 року Міжнародна організація з міграції в рамках проекту ,,Першочергова допомога, яка націлена на швидке відновлення стану вразливих осіб, які повернулися, внутрішньо переміщених осіб та інших постраждалих від конфліктів спільнот у Східній Україніˮ проводить дослідження ,,Національна система моніторингу ситуації з внутрішньо переміщеними особамиˮ в Україні.

Метою цього дослідження є підтримка Уряду України в зборі та аналізі інформації щодо соціально-економічних характеристик внутрішньо переміщених осіб та їх домогосподарств, а також викликів, з якими вони стикаються.

На завершення зустрічі сторони висловили впевненість у подальшій співпраці з актуальних питань, особливо з питань соціального захисту внутрішньо переміщених осіб.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17618.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове