Міністерство соцiальної політики України


Проведено експертну зустріч із розробки системи моніторингу і оцінки Регіонального плану дій з виконання РБ ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» у Луганській області

19 Вересня 2019, 15:48

 

18 вересня 2019 року в Департаменті соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації відбулася робоча зустріч представників Департаменту, структури ООН Жінки із національним консультантом ООН Жінки з розробки систем моніторингу й оцінки Михайлом Корюкаловим.

Метою зустрічі стала розробка системи моніторингу і оцінки Регіонального плану заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року. Попередньо експертом було опрацьовано Регіональний план, а також звіти щодо його виконання. Зазначено, що Луганщина є однією з найактивніших областей України в напрямку локалізації Національного плану дій 1325 «Жінки, мир, безпека».

Учасники зустрічі обговорили можливі зміни в Регіональному плані, які дозволять його ефективніше реалізовувати, наприклад включення індикаторів виконання за кожним пунктом плану.

Представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації зазначили, що Департаментом як координатором впровадження резолюції РБ ООН 1325, налагоджено тісну співпрацю із низкою громадських і міжнародних організацій з метою спільного виконання плану. У 2018 році в області сформовано коаліцію громадських організацій та державних структур «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека». Спільно із громадською організацією «Центр спільного розвитку «Дієва громада» проведено 5 виїзних семінарів для фахівців ОТГ щодо роз’яснення положень резолюції РБ ООН 1325 та локалізації Національного і Регіонального планів дій.

У 2019 році представниками громадських організацій, які входять до коаліції, було проведено моніторинг виконання Регіонального плану дій та надано підсумкові рекомендації. Після отримання рекомендацій експерта ООН Жінки Департаментом будуть вжиті заходи щодо внесення змін до Регіонального плану дій з урахуванням усіх наданих пропозицій та рекомендацій.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17598.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове