Міністерство соцiальної політики України


На Запоріжжі запроваджується новий напрям стимулювання територіальних громад до створення служб перевезень осіб з інвалідністю

10 Вересня 2019, 11:12

 

Вказаний напрям є вкрай важливим для усунення бар’єрів у  їх життєдіяльності, особливо це стосується людей на візках.

Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для придбання спеціально обладнаних автомобілів затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14 березня 2018 року  № 189 «Деякі питання використання коштів, передбачених у державному бюджеті для придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату». Зокрема, обумовлено закупівлю таких автомобілів виконавчими органами міських рад (крім міст, що є обласними центрами, та міст обласного значення), сільських, селищних рад об’єднаних територіальних громад.

Міністерство соціальної політики України  розробило відповідні Рекомендації щодо організації перевезення .

Заступник директора Департамент соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації Ірина Разуваєва, з групою працівників відвідала  Приморську об’єднану територіальну громаду та ряд об’єктів соціальної сфери, розташованих у Приморському районі. Відбулася виробнича нарада на якій розглянуті й обговорені актуальні питання надання соціальних послуг жителям, також  зазначеній територіальній громаді   вручено спеціалізований автомобіль. Присутні при цьому представники громадськості, зокрема особи з інвалідністю, які потребують сторонньої допомоги висловили щиру вдячність за транспортний засіб, який у значній мірі допоможе їм долати життєві труднощі.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17567.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове