Міністерство соцiальної політики України


На Сумщині проведено триденний виїзний семінар «Протидія та запобігання домашньому насильству та насильству за ознакою статі»

10 Вересня 2019, 10:08

 

Департаментом соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації з метою підвищення професійного рівня працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, відповідальних за роботу з питань попередження  домашнього насильства на базі санаторію-профілакторію «Олдиш» у м. Суми проведено триденний виїзний семінар на тему: «Протидія та запобігання домашньому насильству та насильству за ознакою статі».

Упродовж першого дня роботи семінару Людмила Мусіяка, заступник директора Департаменту, розповіла учасникам семінару про перспективи створення та розвитку спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Під час виступу на семінарі начальник  відділу соціальних гарантій Департаменту Валентина Соболєва розповіла учасникам зібрання про ризики насильства щодо дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Значну увагу під час семінару зосереджено на питаннях соціального захисту таких осіб. Так, про популяризацію сімейних цінностей через соціальну підтримку багатодітних сімей як крок до протидії домашньому доповіли Надія Степаненко, заступник начальника управління соціальних гарантій, пільг та компенсацій - начальник відділу пільг та компенсацій та Наталія Стрельченко, головний спеціаліст відділу пільг та компенсацій. Світлана Мартиненко, головний спеціаліст відділу з питань управління фінансовими ресурсами та організації санаторно-курортного лікування Департаменту у своїй доповіді зупинилася на питаннях організації оздоровлення та відпочинку дітей як чинник попередження домашнього насильства у кризових сім`ях.

У своїй доповіді Руслан Розгон, завідувач сектору сімейної, гендерної, політики та протидії торгівлі людьми Департаменту розповів про забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування  та про популяризацію сімейних форм виховання, як одну з форм попередження домашнього насильства.

Важливе місце у протидії домашньому насильству займає робота правоохоронних органів у рамках новел чинного законодавства. Про це у своєї доповіді наголосив Ярослав Тарасенко,майор поліції, інспектор управління превентивної діяльності ГУНП в Сумській області.

Протягом другого дня семінару учасники заходу за участю сімейних радниківПолякової Ольги Михайлівни, голови громадської організації «Ліга сучасних жінок», кандидата педагогічних наук,  доцента кафедри соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка та Пономаренко Людмили Іванівни, заступника голови ГО «Ліга сучасних жінок», старшого викладача  кафедри соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка за допомогою вправ «Скульптури», «Шляхи допомоги», та «Відкритий мікрофон» відпрацювали навички  співробітництва щодо попередження й подолання насильства, збагачення знань про розбудову системи протидії насильству в Україні та закріпили знання про систему протидії насильства в Україні.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17562.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове