Міністерство соцiальної політики України


Звіт урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції»

2 Вересня 2019, 15:10
станом на січень-липень 2019 р.

 

Урядово-громадська ініціатива «Разом проти корупції» опублікувала 9-й звіт про результати громадського моніторингу виконання заходів із запобігання корупції, які виконуються центральними органами виконавчої влади відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2016 року № 803. Звіт охоплює період за січень-липень 2019 року.

У 2019 році Міністерство соціальної політики в рамках антикорупційної діяльності впроваджує механізм громадського контролю під час розроблення та запуску Єдиної інформаційно-аналітичної системи соціального захисту населення/E-Social (у таблиці під № 21), що включатиме централізовані взаємопов’язані між собою бази даних (реєстри) усіх категорій отримувачів соціальної допомоги від держави та реєстри надавачів соціальної допомоги.

Ще один важливий проект, виконання якого міністерство розпочало 2019 року, стосується мінімізації корупційних ризиків під час визнання вантажів гуманітарною допомогою шляхом удосконалення законодавства та посилення контролю за розподілом та використанням гуманітарної допомоги.

Таким чином, звіт містить інформацію про стан виконання антикорупційних заходів і відображає дані щодо загального прогресу виконання розпорядження, приросту виконання антикорупційних заходів та прогресу виконання найбільш амбітних заходів.

Зокрема, у звіті РПК відзначено перевиконання прогресу плану впровадження особливо амбітного заходу № 25 «Контроль за ро розподілом та використанням гуманітарної допомоги» та вдале виконання амбітного заходу № 21 щодо громадського контролю впровадження E-Social.

 Загальний результат Міністерства соціальної політики у звіті визначається приростом виконання активних заходів, що відповідає 6,7 %, та приростом виконання амбітних заходів, який встановлено на рівні 5 %.

Детальніше ознайомитися зі звітом: [https://www.kmu.gov.ua/storage/app/sites/1/antikor/zvity-razom-prity-koruptsiyi/sichen-lipen-2019.pdf]

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17536.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове