Міністерство соцiальної політики України


У Станиці Луганській проведено супервізію для контактних осіб у рамках проєкту «Відповідальність починається із нас» щодо запобігання і протидії насильству

19 Серпня 2019, 17:57

Із серпня 2018 року у Станично-Луганському районі впроваджується проєкт «Відповідальність починається із нас» щодо реагування на випадки домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Партнерами проєкту є Департамент соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та міжнародні організації «Лікарі світу» (Medicos del Mundo) і Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA). У рамках проєкту із числа лідерів громадської думки місцевих громад обрано 17 контактних осіб, які пройшли комплексне навчання щодо тематики домашнього насильства і насильства за ознакою статі, специфіки роботи із постраждалими особами. Протягом березня – квітня 2019 року проведено серію інформаційно-роз’яснювальних сесій у кожному населеному пункті, які представляють контактні особи, якими охоплено понад 500 осіб.

З метою підтримки набутих теоретичних і практичних знань15 серпня 2019 року у смт Станиця Луганська відбулася зустріч-супервізія для контактних осіб району. Участь у заході взяли партнери проєкту, представники управління соціального захисту населення райдержадміністрації та безпосередньо контактні особи, кожен із яких є лідером громадської думки своєї громади. Також, до зустрічі долучився заступник голови Станично-Луганської райдержадміністрації Юрій Гриценко.

Під час супервізії були розглянуті випадки практичних звернень до контактних осіб з приводу вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі, обговорені питання ефективного перенаправлення до суб’єктів міжвідомчої взаємодії. Контактні особи розповіли про вже набутий досвід, мотивацію до продовження роботи. Також, учасники виконували практичні завдання з метою закріплення вивченого матеріалу.

Наприкінці супервізії контактні особи отримали сертифікати за підсумками пройденого навчання щодо реагування на випадки домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Результатами впровадження проєкту «Відповідальність починається із нас» у Станично-Луганському районі є налагодження співпраці державних та неурядових організацій, що надають допомогу постраждалим або потенційним жертвам домашнього насильства та насильства за ознакою статі, підвищення обізнаності населення району і розвіювання стереотипів, що існують у цій сфері, а також отримання мешканцями району додаткового джерела допомоги від лідерів громадської думки, яким вони довіряють. Нагадаємо, що перша фаза проєкту була впроваджена у Попаснянському районі, де у 2017-2018 роках пройшли навчання та надають допомогу постраждалим від насильства або потенційним жертвам14 контактних осіб.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17486.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове