Міністерство соцiальної політики України


У Києві проведено сертифіковане навчання для психологів, які реалізують програми для кривдників

14 Серпня 2019, 14:04

Виконання п. 31 Постанови Кабінету Міністрів України № 658 від 22.08.2018 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі» передбачає участь у підготовці фахівців, до компетенції яких належать питання запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, зокрема фахівців, які реалізують програми для кривдників.

З 31 липня по 02 серпня 2019 року відбувся тренінг «Впровадження корекційних програм для осіб, які вчинили домашнє насильство» організований Міністерством соціальної політики України у співпраці з ОБСЄ в Україні для спеціалістів, які на рівні територіальної громади районів міста Києва здійснюють реалізацію програм для кривдників.

Участь в навчанні взяли  психологи 7 Центрів у справах сім’ї та жінок міста Києва та мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді столиці.

Тренерки та експертки Оксана Степанюк та Оксана Мельниченко впродовж навчання ділилися практичним досвідом та власними напрацюваннями у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

Під час тренінгу учасники вчилися практично відпрацьовувати вправи та техніки, що використовуються на етапах індивідуальної та групової роботи з кривдниками, проводити мотиваційні бесіди, розглядали психологічні характеристики постраждалих та кривдників, а також, формували правила психологічної та фізичної безпеки для спеціалістів та ін. Протягом навчання ознайомилися зі структурою та механізмом проведення типової програми для кривдників та поділилися своїм досвідом із колежанками.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17463.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове