Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: Я дуже вдячний керівництву фонду соціальних інвестицій, що в 2016 році повірило нам і дало можливість реалізувати декотрі важливі для людей проекти

9 Серпня 2019, 11:05

Чергове засідання наглядової ради Українського фонду соціальних інвестицій розглянуло й затвердило шість питань порядку денного. Зокрема:  про стан виконання плану діяльності і бюджету УФСІ  у другому кварталі 2019 року та про внесення змін до бюджету; про корегування Проекту «Модернізація системи соціального захисту населення України»; про затвердження додатку до положень, що регулюють впровадження проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури (сьомий проект УФСІ); про внесення змін до штатного розкладу УФСІ та ін.

Більшість проектів спрямована на підтримку Сходу України та вирішення соціально -  побутових проблем внутрішньо переміщених осіб.

Загалом йшлося, як  про реалізовані  проекти й ті, що знаходяться на стадії здачі, так і про ті, що будуть започатковані в цьому році. Одним з таких, необхідних, є сьомий проект УФСІ – розвиток первинної медицини на прифронтовому сході України. Офіційно його втілення заплановано на перше грудня 2019 року.  До того він проходитиме всі стаді  формально-юридичних процедур.

Нагадаємо, що зведення і переформатування гуртожитків у житло  для переселенців, ремонт дитячих садочків,  шкіл та інших соціально важливих об’єктів стало можливим завдяки донорській підтримці Уряду Федеративної Республіки Німеччина.   Нещодавно до розбудови соціальної інфраструктури в Україні долучився і Уряд Японії. Проект за його меценатства розпочато в Одеській області.

Проектний координатор офісу KfW  в Україні Віталій Шмеріга подякував   і особисто Міністру Андрію Реві, і, загалом, команді Мінсоцу за зроблену за останні три роки роботу,   докладені  зусилля і збереження співпраці з Фондом. Він висловив сподівання, що ця спільна достатньо результативна   робота матиме в Україні майбутнє .     

Зі свого боку Андрій Рева також висловив вдячність за те, що німецький Уряд і Фонд соціальних інвестицій  дали  Україні шанс для подальшого розвитку соціальної інфраструктури, незважаючи на окремі не дуже привабливі історії використання донорських коштів не за призначенням та  негативний резонанс з цього приводу як у ЗМІ,  так і серед громадськості.  

«У 2016 році була загроза припинення співпраці, - нагадав Міністр. – прийшовши в Уряд,  ми доклали максимум зусиль, аби переконати, що ми надійні  партнери й зацікавлені у співпраці з  іноземними інвесторами аби в нашій країні розвивались усі сфери життя. Адже все, що ми робили всі ці три роки, все заради українських громадян».  




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17458.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове