Міністерство соцiальної політики України


Вперше на Вінниччині проведено інформаційно-консультативні пункти «Були в рабстві? Звернись! Отримай допомогу!»

7 Серпня 2019, 15:01

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми в період з 25 липня по 08 серпня 2019 року у Вінницькій області, в рамках інформаційно-просвітницької кампанії, проведено інформаційно-консультативні пункти з питань протидії торгівлі людьми: «Були в рабстві? Звернись! Отримай допомогу!» в усіх районах та містах обласного значення Вінницької області.

Метою проведення інформаційно-консультативних пунктів є: виявлення осіб, які постраждали від торгівлі людьми; підвищення співпраці суб’єктів взаємодії національного механізму взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми; підвищення рівня поінформованості громадян стосовно проблеми торгівлі людьми.

У роботі інформаційно-консультативних пунктів взяли участь відповідальні особи  за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми районних державних адміністрацій та суб’єкти  взаємодії національного механізму взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми на місцевому рівні.

Найбільш поширеними місцями де розташувалися інформаційно-консультативні пункти були залізничні та автобусні вокзали, ринки та центральні площі районних центрів області.

Кожен перехожий міг отримати інформацію про те, що таке торгівля людьми, яку допомогу можна отримати від держави, як уберегтися від потрапляння до ситуації торгівлі людьми, і найголовніше те, що якщо людина, впізнавала себе в якійсь такій ситуації одразу зверталася до фахівця за допомогою.

Під час проведення заходів було розповсюджено більше 6-х тисяч примірників інформаційної продукції з питань протидії торгівлі людьми.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17453.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове