Міністерство соцiальної політики України


У Мінсоцполітики відбулось засідання Наглядової ради Проекту ЄС-МОП

2 Серпня 2019, 10:33

 

1 серпня 2019 року у Мінсоцполітики відбулось засідання Наглядової ради Проекту ЄС-МОП „Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці”. Участь у ньому взяли представники Міністерства соціальної політики, Державної служби України з питань праці, представники Сторони роботодавців, профспілок, експерти Європейського Союзу та Міжнародної організації праці.

Відкриваючи захід, Голова Наглядової ради Проекту, перший заступник Міністра соціальної політики України Ольга Крентовська зазначила про те, що Проект є своєчасним та потрібним інструментом сприяння реформам в сфері праці. В рамках Проекту підготовлено належну аналітичну базу та практичні рекомендації для розробки низки проектів нормативних актів щодо подолання незадекларованої праці та імплементації міжнародних та європейських норм до національного законодавства.

Під час заходу сторони обговорили проект Плану дій із подолання незадекларованої праці та перспективи його схвалення Урядом та заслухали інформацію про хід роботи з підготовки проекту закону щодо імплементації європейських директив в сфері безпеки та здоров’я працівників на робочому місці. Також було проаналізовано стан реалізації Проекту за січень-липень 2019 року та схвалено завдання на серпень-грудень 2019 року.

В ході засідання члени Наглядової ради ознайомились з успішними практиками діяльності інспекції праці в Португалії та підтримали доцільність їх імплементації в Україні; обговорили подальше проведення тренінгів для інспекторів праці з технік комунікацій задля більш ефективного виявлення і подолання незадекларованої праці; ознайомились з концепцією інформаційної компанії щодо протидії незадекларованій праці, реалізація якої запланована в рамках Проекту.

Наступне засідання планується провести у листопаді 2019 року.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17428.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове