Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики проведена спільна нарада з експертними представниками громадськості на платформі урядово-громадської ініціативи „Разом проти корупції”

23 Липня 2019, 16:06

 

18 липня 2019  року в Мінсоцполітики відбулася спільна нарада з експертними представниками громадськості на платформі урядово-громадської ініціативи „Разом проти корупції” (Людмила Волинець, Світлана Клочко, Денис Осмоловський, Оксана Величко, Ігор Єфремов та інші). На спільній нараді було опрацьовано питання спільного моніторингу виконання завдань, визначених Планом заходів щодо запобігання корупції у Міністерстві соціальної політики, затвердженим наказом Мінсоцполітики від 31.08.018 № 1256 (далі – План заходів).

Зокрема було обговорено стан виконання завдань визначених Планом заходів щодо:

- розроблення та впровадження механізмів громадського контролю під час розроблення та запуску Єдиної інформаційно-аналітичної системи соціального захисту населення / E-SOCIAL, що включатиме централізовані взаємопов’язані між собою бази даних (реєстри) усіх категорій отримувачів соціальної допомоги від держави та реєстри надавачів соціальної допомоги;

- зменшення корупційних ризиків під час надання згоди іноземцям, які бажають усиновити дитину, що проживає в Україні;

- мінімізації корупційних ризиків у діяльності державних підприємств, що належать до сфери управління Мінсоцполітики. Проведення аудиту  їх діяльності, аналізу ефективності використання нерухомого майна і основних засобів;

- мінімізації корупційних ризиків під час визнання вантажів гуманітарною допомогою шляхом удосконалення законодавства та посилення контролю за розподілом та використанням гуманітарної допомоги.

За результатами обговорення опрацьовано питання щодо визначення строків для деталізації Плану заходів в частині уточнення етапів здійснення подальшого громадського контролю по розробленню та запуску системи E-SOCIAL. Розглянуто пропозиції громадськості стосовно положень діючого законодавства, які містять корупціогенні фактори під час здійснення усиновлення іноземцями, котрі бажають усиновити дитину, що проживає в Україні, за результатами чого було прийнято протокольне рішення про створення в Мінсоцполітики робочої групи із залученням фахових громадських експертів для розроблення та внесення змін до Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.10.2008 № 905. Обговорено питання стосовно оформлення правовстановлюючих документів підприємств, установ, організацій, що належать до сфери управління Мінсоцполітики. А також уточнено виконання етапів внесення змін до нормативно-правових актів щодо електронізації механізму визнання гуманітарною допомогою.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17392.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове