Міністерство соцiальної політики України


Проведено скайп-нараду щодо організації роботи із запобігання та протидії домашньому насильству на Луганщині

19 Липня 2019, 11:32

 

17 липня 2019 року Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації проведено скайп-нараду із начальниками міських і районних управлінь соціального захисту населення та фахівцями, які координують питання запобігання і протидії домашньому насильству.

У ході наради розглянуто низку питань щодо організації роботи із запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на місцевому рівні, зокрема: визначення персонально відповідальних за вказаний напрямок роботи у сільських, селищних радах та місцевих військово-цивільних адміністраціях; фінансове забезпечення утворення та функціонування спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб у другому півріччі поточного року та у наступному році; медійний супровід заходів щодо запобігання і протидії насильству, утворення та наповнення спеціалізованих рубрик на офіційних веб-сайтах органів влади.

Заступник директора Департаменту Олена Гарькавець звернула увагу, що на сьогодні вказані питання знаходяться на особливому контролі Мінсоцполітики України як координатора напрямку запобігання і протидії домашньому насильству. Завідувач сектору сімейної політики Департаменту поінформувала про кількість офіційних звернень щодо вчинення домашнього насильства у першому півріччі 2019 року, яка складає 1443 звернення.

Під час скайп-наради розглянуто ситуацію в кожному районі та громаді області щодо визначення персонально відповідальних сільських, селищних голів та старост. Зазначено, що станом на 17 липня персонально відповідальні особи за протидію домашньому насильству та реагування на факти насильства визначені у 75% сільських, селищних рад та міських, сільських, селищних військово-цивільних адміністраціях. Відповідальні особи на рівні заступників голів офіційно визначені в обласній державній адміністрації, у всіх містах обласного значення та райдержадміністраціях, а також у 8 ОТГ із 9 раніше сформованих. 30 червня 2019 року відбулися вибори ще у 8 об'єднаних територіальних громад, які наразі формують власні виконавчі органи. Із вказаними громадами також буде проведена робота з метою включення тематики запобігання насильству на ранніх етапах формування ОТГ.

Учасникам скайп-наради акцентовано увагу на важливості висвітлення поточної роботи та наповнення розділів «Запобігання та протидія домашньому насильству» на офіційних веб-сайтах органів влади актуальною інформацією із необхідними населенню контактами персонально відповідальних осіб, служб та організацій, які надають допомогу постраждалим особам.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17382.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове