Міністерство соцiальної політики України


У Житомирі, Коростені та трьох ОТГ області діє служба «Соціальне таксі»

12 Липня 2019, 15:27

 

Про послуги та важливість служби «Соціальне таксі» на Житомирщині говорили 11 липня, під час наради департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА з представниками громад, органів місцевого самоврядування, громадських організацій людей з інвалідністю. 

Основною метою служби «Соціальне таксі» є поліпшення соціального обслуговування ветеранів війни, одиноких непрацездатних громадян та осіб з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків. 

«Наразі в області функціонує служба «Соціальне таксі» у Житомирі, Коростені, Брусилівській,  Баранівській та Любарській ОТГ

автомобілів соціального таксі приймають виклики від людей з обмеженими можливостями та відвозять їх за потреби до соціальних закладів, а іноді й у побутових справах», – розповів директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрій Прокопець. 

За його словами, на початку року три громади Житомирщини отримали 3 спеціально обладнані автомобілі марки Peugeot:

 Нові спецавтомобілі укомплектовані пасажирським підйомником, що керується дистанційним пультом. Для зручності підйомник має перехідний місток. Основні технічні параметри відповідають Директивам Безпеки ЄС.

 Ще два автомобілі соціального таксі з 2014 року мають у розпорядженні жителі Житомира та Коростеня, які отримали в якості благодійної допомоги.

Досвідом функціонування служби «Соціального таксі» поділилася завідувач відділення денного перебування територіального центру соціального обслуговування м. Житомира Юлія Захаренкова: «Автомобіль при нашому центрі може перевозити одразу дві людини з інвалідністю (на візках) та п’ять супроводжуючих осіб. Соціальне таксі працює щодня та перевозить людей з обмеженими можливостями безкоштовно, проте є обмеження – 5 поїздок на місяць в межах міста до лікарень та інших соціальних та державних структур. Також є можливість двічі на місяць поїхати на таксі задля вирішення соціально-побутових питань».

 За словами Юлії Захаренкової, послуга соціального таксі має попит серед людей з обмеженими можливостями, проте одного автомобіля для Житомира замало, щоб охопити всіх, хто цього потребує.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17347.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове