Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики продовжує співпрацю з Посольством Республіки Молдова у сфері захисту прав осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

8 Липня 2019, 20:04

 

08 липня 2019 року відбулася зустріч заступника Міністра соціальної політики Наталії Федорович та Надзвичайного і Поважного Посла Посольства Республіки Молдова в Україні Руслана Болбочана, під час якої обговорено  проект Угоди між Україною та Республікою Молдова у сфері захисту та репатріації осіб, які постраждали від торгівлі людьми (дорослих та дітей), дітей без супроводу та осіб, які перебувають  у надзвичайній ситуації.

У вступному слові Наталія Федорович зазначила, що питання протидії торгівлі людьми є одним із пріоритетних у діяльності Уряду України.

«Перед Україною та Республікою Молдова постали спільні проблеми, які стосуються втягнення громадян у злочинну діяльність на території інших країн, зокрема Російської Федерації, та які потребують термінового вирішення» - зауважила Н. Федорович.

Також, під час зустрічі молдовською стороною було порушено питання актуалізації Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про гарантії прав громадян у галузі пенсійного забезпечення, яку укладено на невизначений строк та набула чинності 19.12.1996 на основі принципів пропорційності та взаємності.

За результатами зустрічі було обговорено пропозицію щодо проведенняу вересні 2019 року у м. Кишинів (Республіка Молдова) між Урядом України та Республіки Молдова консультаційних зустрічей на рівні заступників Міністрів з метою обговорення проекту Угоди між Україною та Республікою Молдова у сфері захисту та репатріації осіб, які постраждали від торгівлі людьми (дорослих та дітей), дітей без супроводу та осіб, які перебувають у надзвичайній ситуації, а також започаткування переговорного процесу щодо актуалізації двосторонньої Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про гарантії прав громадян у галузі пенсійного забезпечення.

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                  




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17327.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове