Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики провело перше засідання Національної ради з питань раннього втручання

5 Липня 2019, 20:05

 

05 липня Міністерством соціальної політики під головуванням заступника Міністра з питань європейської інтеграції Олександри Чуркіної відбулося засідання Національної ради з питань раннього втручання на якому було також підведено підсумки реалізації проекту TWINNING "Підтримка органів влади України в розробці законодавчих та адміністративних засад для запровадження системи раннього втручання та реабілітації дітей з інвалідністю і дітей, які мають ризик отримати інвалідність", який реалізовувався за підтримки Європейського Союзу в Україні. У засіданні також прийняли участь заступник Міністра соціальної політики Микола Шамбір, Високоповажний Надзвичайний і Поважний Посол Франції в Україні, представники міністерств з французької сторони, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич та постійний радник проекту Twinning - секретар Національної ради Маргарита Кропівницька,  представників інших міністерств, відомств, громадянського суспільства та пілотних регіонів.

«Раннє втручання впевнено шириться країною, і сьогодні ми кажемо не тільки про послугу раннього втручання, не виключно про реабілітацію дитини, а кажемо про збереження родини, - заявила відкриваючи засідання Олександра Чуркіна, і додала, що послуга раннього втручання - це той превентивний механізм, який є обов’язковим елементом для кожної країни, яка запроваджує системний підхід у збереженні родини, її посиленні та у формуванні відповідального батьківства».

Вона також акцентувала увагу на тому, що доступ до послуги раннього втручання має вийти за межі пілотних регіонів та поширитись на всю країну, а раннє втручання має стати невід’ємною складовою  державної політики щодо захисту прав дітей.

В ході засідання сторони підвели підсумки проведеної дворічної роботи, та напрацювали відповідні доручення, які буде передано на розгляд Віце-прем’єр-міністру України Павлу Розенку. 

Микола Шамбір, заступник Міністра соціальної політики наголосив на тому, що Проект Twinning є дуже актуальним у контексті загального процесу реформ в Україні.

«Спільними зусиллями нам вдалося підняти питання раннього втручання на загальнодержавний рівень», - заявив Микола Шамбір.

Заступник Міністра зазначив про те, що за два роки спільної роботи підготовлено нормативну базу та проведено багато заходів для того, щоби люди дізналися про важливість питання і орієнтувалися в ньому.

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17323.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове