Міністерство соцiальної політики України


Зміна свідомості суспільства та його ставлення до домашнього насильства та насильства за ознакою статі є ключем до подолання проблеми

3 Липня 2019, 09:14

 

Про це заявила заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович під час зустрічі з обговорення шляхів спільного запровадження Паспорту реформ у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі з міжнародними партнерами.

«Ключовим нашим завданням є формування в українському суспільстві нульової толерантностві до насильства та посилення готовності протидіяти його проявам», – зазначила Наталія Федорович та звернула увагу на важливості активної співпраці на регіональному та місцевому рівнях.

«Необхідно взаємодіяти та напрацьовувати необхідні плани роботи. А також координувати роботу спеціальних служб, які працюють для осіб, постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Ключовим нашим завданням є робота на упередження», з - наголосила Наталія Федорович.

Сторони всебічно обговорили механізми реагування, щодо надання допомоги особі, яка постраждала від домашнього насильства і потребує негайної допомоги. Що стосується кривдників та необхідності притягнення їх до відповідальності, то головним елементом є фіксація факту злочину. Тому необхідна чітка та зрозуміла координація медиків та судових медичних експертів для подальшого створення доказової бази в судових інстанціях.

Саме на роботі зі судами має бути зосереджена основна увага, переконані експерти.

 «Своєю експертною професійною позицією, ви допоможете нам не просто правильно застосовувати норми прийнятих актів, але й змінити свідомість у суспільстві та, як наслідок, ставлення до проблеми домашнього насильства та насильства за ознакою статі, а це, насправді, ключова проблема», – резюмувала Наталія Федорович.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17313.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове