Міністерство соцiальної політики України


Уряд направив понад 24 млн грн на компенсацію житла ВПО, які захищали Україну, та майже 200 млн грн особам з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав

12 Червня 2019, 15:36

 

Кабінетом Міністрів України затверджено розподіли субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за житло внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України на загальну суму 24 860,29 тис. грн та сім’ям учасників бойових дій на території інших держав і осіб з інвалідністю I−II групи з числа учасників бойових дій на території інших держав на загальну суму 199 787,61 тис. гривень.

"Це рішення дозволить надати цим людям кошти на придбання 24-х квартир. Хочу звернути увагу, що за ініціативи Міністерства у справах ветеранів на минулому засіданні Кабінету Міністрів, підтриманих Міноборони, і відповідно до рішення Уряду, буде направлено ще майже 40 мільйонів гривень на цю програму, що дозволить тридцяти шістьом нашим учасникам бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб надати кошти на придбання житла", заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева і додав, що "у цьому ж розпорядженні передбачається направлення 200 мільйонів гривень на забезпечення житлом учасників бойових дій на території інших країн - ця програма діє 2 роки, у минулому році було направлено 200 мільйонів гривень, і в цьому році направляємо ще 200 мільйонів гривень, що дозволить отримати житло 165-ти учасникам бойових дій з інвалідністю, які брали участь у бойових діях на території інших країн, які вже більше тридцяти років знаходились на черзі".

Міністр акцентував увагу на тому, що ці кошти направляються безпосередньо людям.

"Це не чиновники купуватимуть людям житло, або щось будуватимуть, а працюватиме принцип "Гроші ходять за людиною", який реалізований у цьому розпорядженні повною мірою", - наголосив Андрій Рева.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17236.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове