Міністерство соцiальної політики України


У Києві розпочато проведення навчальних семінарів із запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі

10 Червня 2019, 13:14

 

На виконання п. 11.3 Міської цільової програми «Діти. Сім’я. Столиця на 2019-2021 роки» затвердженої рішенням Київської міської ради від 18.12.2018
№ 473/6524 Служба у справах дітей та сім’ї виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) забезпечує реалізацію заходів програми  «Проведення навчальних семінарів, тренінгів тощо для суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильствута /або насильству за ознакою статі».

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 658 від 22.08.2018 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі» та наказу Міністерства охорони здоров'я України від 01.02.2019 № 278 «Про затвердження Порядку проведення та документування результатів медичного обстеження постраждалих осіб від домашнього насильства або осіб, які ймовірно постраждали від домашнього насильства, та надання їм медичної допомоги»медичні працівники закладів охорони здоров'я є одним із суб’єктів взаємодії.

З червня 2019 року для медичних працівників закладів охорони здоров'я на базі медичних установ 10 районів міста Києва розпочато проведення навчальних семінарів із запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі. Під час проведення навчань розглядаються питання міжвідомчої взаємодії у виявленні, ідентифікації та наданні допомоги постраждалим від домашнього насильства.

До участі у семінарах залучено персонально-відповідальних осіб за протидію домашньому насильству на рівні районних державних адміністрацій міста Києва.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17226.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове