Міністерство соцiальної політики України


В Луганській області триває навчання фахівців об’єднаних територіальних громад щодо резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

23 Травня 2019, 15:30

 

Навчання проводиться Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації спільно з громадською організацією «Центр спільного розвитку «Дієва громада» у рамках проекту зі створення Луганського обласного ґендерного ресурсного центру, що впроваджується за підтримки Українського жіночого фонду.

Четвертий семінар за темою: «Рівні права та можливості – запорука розвитку громади» проведено 21 травня 2019 року у Білокуракинській ОТГ. У заході взяли участь селищний голова Сергій Сірик, фахівці центру надання адміністративних послуг, центру надання соціальних послуг. Також, до навчання долучилися представники Білокуракинської райдержадміністрації, а саме: служби у справах дітей, управління соціального захисту населення та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді .

Учасники заходу знайомилися з основними напрямками Національного та Регіонального планів дій щодо виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», відпрацьовували питання запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. Були розглянуті механізм взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання насильства, алгоритм реагування на такі випадки та повноваження об’єднаних територіальних громад у зазначеній сфері.

Фахівцями Департаменту було надано методичну підтримку та консультації щодо налагодження співпраці служб, розглянуті актуальні питання організації надання якісних соціальних послуг мешканцям громади, у тому числі, постраждалим від насильства..

Під час семінару було розповсюджено низку інформаційних та методичних матеріалів з питань реагування на факти домашнього насильства та насильства за ознакою статі й надання допомоги постраждалим, а також основні засади резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» та забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Проведення наступного виїзного семінару заплановано на червень поточного року.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17138.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове