Міністерство соцiальної політики України


Працівникам соціальної сфери – гідну оплату праці

22 Травня 2019, 13:05

 

В рамках відзначення п’ятнадцятої річниці з дня створення Профспілки працівників соціальної сфери України 14 травня 2019 року Центральна Рада Профспілки разом з Волинською обласною організацією Профспілки провела засідання круглого столу „Проблемні питання оплати праці працівників соціальної сфери, шляхи їх розв’язання та організація системи надання соціальних послуг в умовах децентралізації”. Засідання відбулось на базі Турійської ОТГ Волинської області.

В засіданні взяли участь голова Профспілки працівників соціальної сфери України Володимир Тьоткін, голова Волинської обласної організації Профспілки Галина Микитюк, директор департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Оксана Гобод, голова Турійської райдержадміністрації Орест Василишин та керівник Турійської ОТГ Олексій Безсмертний. Метою круглого столу було обговорення стану справ з оплати праці працівників соціальної сфери та дії щодо забезпечення гідної оплати праці. Забезпечення гідної оплати праці членам Профспілки є пріоритетним питанням в діяльності Профспілки.

  Роль місцевих органів виконавчої влади в забезпеченні фінансування видатків на оплату праці працівникам установ і закладів соціального захисту населення в повному обсязі сьогодні є однією з головних, адже установи та заклади фінансуються за рахунок місцевих бюджетів. Організація системи надання соціальних послуг в умовах децентралізації. Проблеми і шляхи їх вирішення. Ці та інші питання стали темами для обговорення учасниками засідання.

 Учасниками круглого столу були визначені Рекомендації щодо першочергових спільних дій для забезпечення гідної оплати праці працівникам установ, закладів та організацій соціальної сфери.

Після засідання круглого столу для учасників засідання  проведений екскурс селом Радовичі Турійського району, місцевим будинком культури, бібліотекою, а також туристичними шляхами еко-парку «Аміла».




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17132.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове