Міністерство соцiальної політики України


Щаслива родина – міцна Україна

20 Травня 2019, 15:27

 

Під такою назвою щорічне благодійне свято зібрало багатодітні сім’ї та сім’ї бійців в АТО з усієї області.

У стінах обласної філармонії гостей зустрічали посмішками, квітами та невеличкими подарунками.

Захід організовано Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації за підтримки Управління культури облдержадміністрації, Соціального гуртожитку для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Аби привітати родини Сумщини, на свято завітали тимчасово виконуючий обов’язки голови Сумської облдержадміністрації Вадим Акпєров, заступник голови Сумської облради Тетяна Головко та Сумський міський голова Олександр Лисенко.

«Мама – перше і найпрекрасніше слово, яке вимовляє дитина. Кожен з нас, із дитинства і до останніх днів, несе у своїй душі єдиний і неповторний образ своєї неньки, прагне знайти спокій та розраду в її щедрому і безмежному серці», – зазначив у своєму вітальному слові Вадим Акпєров. Також посадовець звернувся до всіх тих матерів, чиї сини та доньки боронять рідну землю на Сході України: «Доземний уклін вам. Самовідданість, героїзм та мужність ваших дітей – це насамперед ваша заслуга. І щоденні щирі материнські молитви допомагають сьогодні вистояти нашим захисникам у цій війні та зберігають віру у кращий завтрашній день».

Заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко, вітаючи присутніх сімей зі святом, подякувала їм за виховання прекрасних дітей та збереження сімейних цінностей. «Я дякую Вам за те, що виховуєте, надихаєте і надаєте приклад іншим. Мені б дуже хотілось, щоб влада на місцях приділяла більше уваги саме соціальному захисту таких родин, підтримці тих сімейних цінностей, на яких будуються сім’ї», - підкреслила вона.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Михайло Дубровський, розповів про державну підтримку багатодітних сімей. Так, за його словам, у цьому році урядом запроваджено надання державної допомоги родинам, які мають більше трьох дітей. У рамках цієї допомоги сім’ї отримують 1700 грн. на кожну дитину. Також, до родин Сумської області з новонародженими малюками відправилось вже 2300 пакунків малюка. А мами, які виховують малят, мають можливість винайняти для допомоги по догляду за дитиною «муніципальну няню».

Загалом, у програмі благодійного заходу – виставка дитячих робіт, тематична фотовиставка «Світ без насильства», фотовиставка українського народного жіночого одягу, святкова фотозона, аніматори, кава та благодійний концерт.

Упродовж концертної частини родинам вручені почесні грамоти та подяки




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17102.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове