Міністерство соцiальної політики України


На Миколаївщині відзначили День матері

16 Травня 2019, 17:54

 

15 травня у Миколаївському академічному українському театрі драми та музичної комедії відбулись урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня сім’ї та Дня матері. В урочистостях взяли участь керівництво області, представники департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, фахівці центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, багатодітні родини, матері загиблих учасників антитерористичної операції, сім’ї, які виховують дітей-інвалідів.

День матері – це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.

В Україні жінка споконвіку асоціювалася з берегинею сім’ї. Величезну роль у вихованні дітей відіграє перша, найрідніша у світі людина – матір. Саме від неї залежить виховання дитини і саме мати прищеплює любов до рідної землі. В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом.

Привітати жінок з усіх куточків нашої області прийшли заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Олександр Трайтлі та голова обласної ради Вікторія Москаленко.

З нагоди відзначення Дня матері та за вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей Олександр Трайтлі вручив Почесні грамоти голови Миколаївської обласної державної адміністрації багатодітним матерям.

Вікторія Москаленко у свою чергу подякувала матерям загиблих учасників АТО/ООС за мужність та виховання справжніх героїв, які віддали власні життя за Україну та вручила матерям загиблих учасників антитерористичної операції подяки обласної ради.

Після офіційної частини гості заходу мали змогу насолодитися музичними номерами, виступами з танців та навіть переглянути частину п’єси. Загалом, свято було надзвичайно щирим та залишило багато приємних вражень в душі кожного. Присутні отримали задоволення від чудової концертної програми.

Довідково:

Сьогодні влада продовжує робити суттєві кроки в напрямку соціального захисту сімей. Наразі в області проживає 9534 багатодітні сім’ї, де виховується 32169 дітей.

Управління соціального захисту населення забезпечують видачу посвідчень батькам та дітям з багатодітних сімей, виплати державних соціальних допомог, пільг. На цей час 68564 сім’ї в Миколаївській області отримують різні види державної допомоги на загальну суму 517,9 млн. грн.

Державну допомогу отримують 45 будинків сімейного типу на 271 дитину та 150 прийомних сімей на 276 дітей. Допомогу нараховано та профінансовано на загальну суму 11,6 млн. грн.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17086.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове