Міністерство соцiальної політики України


У Мінсоцполітики обговорили питання трудової міграції з німецькими фахівцями

16 Травня 2019, 17:48

 

16 травня 2019 року в Міністерстві соціальної політики за участі Державної служби зайнятості відбулась робоча зустріч з представниками Німецької Консультативної Групи в Україні щодо проведення дослідження з питань трудової міграції з України.

Німецька Консультативна Група – це дорадчий орган при Федеральному міністерстві економіки і енергетики Німеччини, який ось уже понад 20 років працює в Україні в напрямі підтримки Уряду у процесах прийняття рішень з економічної політики у вигляді конкретних рекомендацій з метою ефективного впровадження економічних реформ.

Під час заходу експерт Німецької Консультативної Групи з фінансових питань Девід Шаха поінформував українську сторону про запуск проекту, спрямованого на виявлення масштабів і основних тенденцій трудової міграції з України.

Зазначене дослідження міститиме два ключових блоки – визначення кількості українських трудових мігрантів, що працюють за кордоном та впливу міграційних процесів на соціальну та економічну сфери України.

Також пан Шаха зазначив, що Німецька Консультативна Група зацікавлена в отриманні інформації щодо ключових реформ та дій Міністерства у сфері регулювання трудової міграції.

Представники Мінсоцполітики поінформували іноземну сторону про те, що Урядом вживаються заходи, спрямовані як на забезпечення прав та інтересів громадян України, які працюють за кордоном, так і на створення умов для їх працевлаштування після повернення до України.

Зокрема, для досягнення зазначених завдань, було розроблено та прийнято Стратегію державної міграційної політики України на період до 2025 року та План заходів на 2018-2021 роки щодо її реалізації. Також, Міністерством активізовано переговорний процес з укладення двосторонніх міжнародних договорів у сфері трудової міграції та соціального захисту працівників-мігрантів.

Мінсоцполітики на постійній основі вивчається міжнародний досвід щодо удосконалення нормативно-правової бази з питань ефективного управління трудовою міграцією, протидії нелегальній міграції та механізмів моніторингу трудової міграції.

Пан Шаха, зі свого боку, повідомив учасників заходу, що, уразі успішної реалізації проекту, результати дослідження будуть презентовані широкому загалу восени цього року.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17083.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове