Міністерство соцiальної політики України


Проведена інвентаризація соціальних і реабілітаційних послуг інтернатних закладів Тернопільської області

15 Травня 2019, 11:22

 

13 травня 2019 року у Міністерстві соціальної політики відбулась презентація чергового звіту консультантом – консорціумом, який працює в рамках укладених договорів на надання консультаційних послуг з реформування інтернатних закладів у Тернопільській області. Зустріч відбулась в рамках реалізації Проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», що впроваджується Міністерством соціальної політики згідно з Угодою про позику між Україною та Світовим банком.

Як зазначив під час заходу заступник Міністра соціальної політики – координатор Проекту Микола Шамбір: «Розробка і впровадження усіх рішень повинні діяти в інтересах дитини».

Консультант у співпраці із соціальними підрозділами органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Тернопільської області провів інвентаризацію соціальних і реабілітаційних послуг, які надаються інтернатними закладами. На зустрічі було представлено основні потреби територіальних громад  у додаткових соціальних і реабілітаційних послугах для дітей та сімей з дітьми. Консультант провів комплексне дослідження стану системи надання соціальних послуг для вразливих сімей з дітьми, у тому числі альтернативні сімейні форми виховання.

Під час зустрічі було обговорено і погоджено зміст інформаційно-просвітницької кампанії, спрямованої на пропагування важливості сім’ї для дитини, розвитку сімейних форм виховання.

Для оцінки результативності реформування інтернатних закладів було розроблено відповідні індикатори та механізми збору  й обробки необхідної інформації. Зокрема, консультант продемонстрував базу даних інтернатних закладів області.

Наступним кроком буде розробка планів трансформації 6 із 19 інтернатних закладів Тернопільської області, де перебуває 809 дітей.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17075.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове