Міністерство соцiальної політики України


Повернути додому 311 українців з Росії

14 Травня 2019, 15:24

 

Тенденція останніх років є такою, що українців втягують у злочинну діяльність, пов’язану із перевезенням, розповсюдженням та виготовленням наркотичних речовин на території іноземних країни, зокрема Російської Федерації.

На сьогодні 311 співгромадян перебувають на території сусідньої держави в якості злочинців, хоча вони були обманним шляхом залучені до  незаконної діяльності.

Міністерство соціальної політики України спільно з Міністерством закордонних справ, Міністерством юстиції, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством внутрішніх справ та іншими відомствами, посольствами, громадськими організаціями працює над тим, щоб ці люди отримали статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, статус потерпілого в рамках кримінального провадження та повернулися  на територію України.

10 травня 2019 року в Мінсоцполітики проведено міжвідомчу робочу групу з протидії торгівлі людьми та селекторну нараду із суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, для координації дій органів державної влади  щодо захисту прав громадян України та реалізації кроків  щодо їх повернення на батьківщину.

Одним із важливих питань, без вирішення яких неможливо допомогти українцям за кордоном, - систематизація інформації про обставини затримання, місця перебування, притягнення до відповідальності та подальші кроки щодо переведення громадян в Україну для відбуття покарання та їх звільнення з-під варти.

Для цього членами робочої групи розроблено Інформаційну картку особи, яка була затримана та засуджена на території Російської Федерації за розповсюдження наркотичних речовин, яку в подальшому скеровано до обласних державних адміністрацій для проведення відповідної роботи із суб’єктами, які здійснюють заходи у сфер протидії торгівлі людьми, та родичами потерплих із заповнення зазначених карток.

За останньою інформацією, вже 15 осіб переведено в Україну для подальшого відбуття покарання із місць позбавлення волі Російської Федерації.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17068.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове