Міністерство соцiальної політики України


Запобігання та протидія домашньому насильству – головна тематика у навчанні фахівців

14 Травня 2019, 15:04

 

З 13 по 15 травня 2019 року, під керівництвом заступника Міністра соціальної політики України Наталії Федорович, на базі Центру підвищення кваліфікації працівників сфери управління Міністерства триває проведення тематичного короткострокового семінару „Практична реалізація Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» для  фахівців Служб у справах дітей та сім’ї.

Головною тематикою навчання є практичний та чіткий механізм реалізації  нормативних документів  щодо запобігання та протидії домашньому насильству.

 Разом з тим, слухачі впродовж навчання ознайомлюються з досвідом функціонування мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, оперативною  організацією  підтримки осіб, які постраждали від насильства в сім’ї та/або насильства за  ознакою статі,  функціональними можливостями Притулків для постраждалих осіб.

Під час обговорення механізму взаємодії в частині роботи дільничних офіцерів поліції, учасників семінару ознайомили із спеціальними заходами, які застосовують органи Національної поліції  України.

В ході практичного заняття, учасники навчання дискутували та обгрунтовували алгоритм дій у випадках вчинення домашнього насильства у родинах учасників АТО та коли постраждала особа особою є особою з інвалідністю.

Разом з тим, корисним був особистий обмін досвідом колег в частині  комунікації всіх суб’єктів механізму взаємодії, зокрема – це створення групи швидкого реагування  для допомоги родинам учасників АТО, коли психологи, з числа учасників бойових дій, екстрено надають допомогу побратимам за принципом «рівний - рівному»; створення мобільної групи за допомогою сучасних інформаційних комунікацій для оперативного реагування на території  міста та району  про випадки домашнього насильства.

По завершенню навчання учасники  отримують відповідні свідоцтва.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17067.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове