Міністерство соцiальної політики України


Міністр соціальної політики України Андрій Рева провів селекторну нараду щодо змін у порядку призначення житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг

11 Травня 2019, 16:37

З січня 2019 року запроваджено надання житлових субсидій населенню у грошовій безготівковій формі, а з березня поточного року розпочато виплату субсидії також і готівкою. Тобто в минулому опалювальному періоді діяли паралельно дві моделі грошової форми надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг: готівкова і безготівкова.

На селекторній нараді, яку провів Міністр соціальної політики України Андрій Рева 11 травня поточного року, підведено проміжні підсумки впровадження надання субсидії у грошовій формі.

Крім цього на нараді обговорювалися нововведення у зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі», зокрема  щодо змін у порядку призначення житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

У селекторні нараді в приміщенні Будинку Уряду участь взяли представники Мінсоцполітики, Мінрегіону, Пенсійного фонду, Ощадбанку. У студіях на місцях участь у селекторі взяли заступники голів облдержадміністрацій, керівництво структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, з питань житлово-комунального господарства облдержадміністрацій, а також представники Пенсійного фонду та Ощадбанку.

Основними завданнями місцевих органів соціального захисту населення на найближчий період визначено:

1. Проведення в максимально короткі терміни перепризначення субсидії в автоматичному режимі тим домогосподарствам, яким вона має бути перепризначена без звернення.

2. Організація прийому та своєчасне опрацювання звернень громадян щодо призначення субсидій, яким субсидія призначається на підставі поданих заяв та декларацій.

3. Активізація роботи щодо укладення договорів між надавачами послуг та Ощадбанком для перерахування коштів призначених субсидій.

4. Забезпечення проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед пільговиків та громадських об’єднань щодо впровадження надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі з 1 жовтня 2019 року.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17060.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове