Міністерство соцiальної політики України


У Запоріжжі перевіряють якість надання соціальної послуги стаціонарного догляду

24 Квітня 2019, 14:28

 

В Запоріжжі Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації на виконання наказів Міністерства соціальної політики України від 27.12.2013 № 904 «Про затвердження методичних рекомендацій з проведення моніторингу та оцінки якості соціальних послуг» та від 29.02.2016 № 198 «Про затвердження Державного стандарту стаціонарного догляду за особами, які втратили здатність до самообслуговування чи не набули такої здатності» проводиться зовнішнє оцінювання якості соціальної послуги стаціонарного догляду у комунальній установі «Запорізький геріатричний пансіонат» Запорізької обласної ради.

Метою зовнішнього оцінювання є: визначення відповідності надання соціальної послуги Державному стандарту та потребам отримувачів; забезпечення гарантованої державою якості; підвищення рівня професійної компетенції персоналу, удосконалення роботи з організації та надання соціальної послуги.

Для проведення оцінювання наказом директора було створено  комісію із числа спеціалістів Департаменту і представників громадськості та затверджено план проведення оцінювання.      .

Комісією були проаналізовані результати внутрішньої оцінки якості соціальної послуги стаціонарного догляду, проведеної комунальною установою, яка загалом оцінена «добре».

З метою підвищення якості соціальної послуги, забезпечення її доступності, задоволення потреб підопічних під час проведення зовнішнього оцінювання, вивчається стан матеріально-технічної бази та фінансове забезпечення установи, доступність та індивідуальний підхід до кожного отримувача послуги, професійний рівень надавачів послуги тощо.

Підсумки зовнішнього оцінювання будуть оприлюднені на сайті Департаменту по завершенню роботи комісії.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17007.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове