Міністерство соцiальної політики України


Відбулося засідання Миколаївського обласного гендерного центру

17 Квітня 2019, 17:32

 

16 квітня 2019 року відбулося засідання Миколаївського обласного гендерного центру, який функціонує на базі Миколаївської обласної універсально-наукової бібліотеки ім.О.Гмирьова.

Захід проведено у форматі дискусійної трибуни на тему: «Пріоритети сучасної жінки: кар’єра чи сім’я?».

На заході були присутні учні вищого професійного училища № 21 м.Миколаєва, які навчаються за спеціальністю «соціальна робота».

Під час дискусії представниками департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації, експерткою з  питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків – головою благодійного фонду «Шлях до спасіння», психологами висловлено власні думки з цього приводу. Зокрема наголошено, що існуючі в суспільстві ґендерні стереотипи перешкоджають ефективному розвитку сучасного ринку праці і викликають ряд проблем: низька заробітна плата жінок порівняно із заробітною платою чоловіків; вікова дискримінація, низький соціальний статус жінки в суспільстві. Робочий день жінок довший, ніж у чоловіків, оскільки слід враховувати ще й те, що крім основної роботи, жінки виконують ще й домашню. Жінки першими втрачають роботу, а відповідно – і джерела існування для себе та своєї сім’ї. Недостатньо жінок обіймають посади, на яких приймаються рішення у публічному та приватному секторах.  Також заслухано погляди присутніх.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16980.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове