Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики розпочато сесію навчань з протидії торгівлі людьми

29 Березня 2019, 15:48

 

Відповідно до Плану підвищення кваліфікації працівників соціальної сфери у 2019 році, Мінсоцполітики за технічної підтримки Представництва МОМ в Україні  − Агентства ООН з питань міграції 26-28 березня 2019 року провело короткостроковий семінар на тему „Протидія торгівлі людьми” для представників місцевих державних адміністрацій, відповідальних за проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Зі вступним словом виступила заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович, яка розповіла  про основні тенденції у сфері протидії торгівлі людьми та досягнення Уряду України, зокрема Мінсоцполітики, у  подоланні цієї проблеми.

Цьогорічне навчання було зосереджене на таких ключових аспектах, як: труднощі у виявленні та ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми; проблемні питання під час проведення процедури встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми; особливості співпраці органів соціального захисту населення з територіальними підрозділами боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції, інспекторами з питань праці та працівниками консульських установ України за кордоном; проведення роботи щодо попередження торгівлі людьми в закладах освіти; психологічний аспект роботи з протидії торгівлі людьми.

Семінар відбувся за участі представників Мінсоцполітики, Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Національної поліції, Державної служби України з питань праці, Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ. Також, участь у семінарі взяли досвідчені тренери та психологи у сфері протидії торгівлі людьми.

Під час тренінгових занять обговорено наслідки дитячої травми дітей, які постраждали від торгівлі людьми, важливість врахуванням вікових, індивідуальних особливостей та потреб неповнолітніх осіб. 

Приділено достатню увагу організації роботи з попередження торгівлі дітьми у навчальних закладах та територіальних громадах, розглянуто форми та методи індивідуальної та групової роботи.

Також, акцентовано увагу учасників на труднощах у виявленні та ідентифікації постраждалих осіб, особливостях встановлення дітям статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та особам, які ув’язненні в інших країнах за розповсюдження наркотичних речовин, зокрема в Російській Федерації.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16906.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове