Міністерство соцiальної політики України


У Станично-Луганському районі триває проведення інформаційно-просвітницьких сесій щодо запобігання і протидії насильству

25 Березня 2019, 17:25

 

Проект «Відповідальність починається із нас» щодо реагування на випадки домашнього насильства та насильства за ознакою статі впроваджується у Станично-Луганському районі, що знаходиться на лінії розмежування, Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з міжнародними організаціями «Лікарі світу» та Фондом ООН у галузі народонаселення. Метою проекту є попередження і профілактика насильства у громадах, надання якісної первинної допомоги постраждалим або потенційним жертвам, а також проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, максимально наближеної до місцевих жителів. У селах та селищах району визначені контактні особи з числа місцевої громадськості, які пройшли комплексне навчання з реагування на факти насильства, розпізнавання цього явища та надання первинної підтримки постраждалим. Також, контактні особи забезпечені sim-картами та мобільними телефонами для можливості надання консультацій в телефонному режимі.

З метою підвищення обізнаності громадськості стосовно домашнього насильства та насильства за ознакою статі, розвіювання стереотипів, що існують у цій сфері та інформування про наявність контактних осіб, як додаткового джерела отримання допомоги, у населених пунктах району продовжується проведення виїзних інформаційно-просвітницьких заходів.

Так, 21 березня 2019 року відбулися інформаційні сесії у селах Сотенне та Велика Чернігівка. Психолог Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги та фахівець міжнародної організації «Лікарі світу» спільно з місцевими контактними особами презентували проект мешканцям населених пунктів. Були розглянути повноваження та механізм взаємодії органів та установ, які здійснюють заходи з попередження домашнього насильства та насильства за ознакою статі, висвітлені особливості міжвідомчої співпраці та роль громадських організацій у зазначеній галузі.

У рамках реалізації проекту «Відповідальність починається із нас» у березні 2019 року інформаційні сесії вже проведені у смт Станиця Луганська, селах Макарове, Пшеничне та Нижня Вільхова. Інформаційно-просвітницька робота у населених пунктах Станично-Луганського району продовжується.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16879.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове