Міністерство соцiальної політики України


Кабінет Міністрів урегулював питання виплат компенсацій громадянам, які доглядають за людьми з інвалідністю та літніми людьми

20 Березня 2019, 13:15

 

20 березня 2019 року Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Деякі питання державної допомоги окремим категоріям громадян”, якою урегульовано питання надання щомісячної компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку.

До прийняття зазначеного акта розмір щомісячної компенсаційної виплати визначався згідно із двома постановами Кабінету Міністрів України: від 26 липня 1996 р. № 832 „Про підвищення розмірів державної допомоги окремим категоріям громадян” та від 29 квітня 2004 р. № 558 „Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги”. При цьому відповідно до постанови № 832 розмір щомісячних компенсаційних виплат становив 4,80 гривні.

З метою узгодження підходів щодо призначення і виплати компенсації фізичним особам за надання соціальних послуг, а також у зв’язку з численними зверненнями структурних підрозділів з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві державних адміністрацій стосовно недостатнього розміру компенсаційних виплат, призначених відповідно до постанови № 832, зазначену постанову скасовано.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16859.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове