Міністерство соцiальної політики України


ДО УВАГИ ЗМІ: 22 березня відбудеться вручення спеціально обладнаних автомобілів представникам територіальних громад для перевезення осіб з інвалідністю

20 Березня 2019, 13:30

 

22 березня 2019 року відбудеться вручення спеціально обладнаних автомобілів представникам територіальних громад для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Захід проходитиме за участі Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та Міністра соціальної політики Андрія Реви.

У минулому 2018-му році було запроваджено програму щодо стимулювання територіальних громад до створення служб перевезень людей з інвалідністю (соціальне таксі), яка дозволяє людям, які мають обмеження здатності до пересування, забезпечити можливість доступу до інфраструктури за допомогою спеціалізованого транспорту.

Ця програма є вкрай важливою для усунення бар’єрів у життєдіяльності людей з інвалідністю, у реалізації їх прав та транспортної доступності, особливо людей на візках.

До 1 квітня триває прийом заяв від органів місцевого самоврядування для отримання таких автомобілів. Зазначений захід має на меті поінформувати громадськість про таку можливість та долучити якомога більшу кількість місцевих громад до проекту для ефективного вирішення проблем людей з інвалідністю.

 

Дата та час: 22 березня 2019 року, 14:00

Місце: місто Київ, Спортивна площа, 1 (ст. метро Палац спорту)

Акредитація: на пошту press@mlsp.gov.ua та за телефоном (044)289-35-60 відбуватиметься до 11:00 21.03.2019.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16854.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове