Міністерство соцiальної політики України


В Запоріжжі відбулися зональні шашково - шахові турніри та чемпіонат зі збирання пазлів серед підопічних комунальних установ соціальної сфери області

18 Березня 2019, 14:43

 

В Запоріжжі відбулися  зональні шашково - шахові турніри та чемпіонат зі збирання пазлів серед підопічних комунальних установ соціальної сфери області на базі Запорізького і Бердянського геріатричних пансіонатів.

В змаганнях взяли участь понад п’ятдесят чоловіків та жінок різного віку, всього - 10 команд.

Спортсменам і представникам команд були створені комфортні побутові умови, забезпечене кваліфіковане суддівство та медичний супровід, надано можливість продемонструвати свої здобутки, змістовно провести дозвілля. Кухарі установ нагодували їх смачним обідом.

Головною метою заходу стало сприяння  фізичній і соціальній адаптації у суспільство осіб з обмеженими можливостями, покращення стану їх здоров’я.

Спорт в мережі інтернатних установ області, в яких на сьогодні проживає близько 2,8 тис. підопічних, дорослих і дітей, посідає одне з чільних місць серед  засобів виховання та реабілітації.

В урочистій атмосфері переможців змагань було нагороджено почесними грамотами.

Для  людей з інвалідністю, які проживають в комунальних установах соціальної сфери, участь у спортивних змаганнях бажана і пам’ятна подія, яка  збагачує їх  позитивними враженнями, покращує емоційний стан, надає можливість  спілкуватись з ровесниками.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16845.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове