Міністерство соцiальної політики України


Створення комфортного, якісного та безпечного життєвого простору для розвитку людини є стратегічними цілями реформ, які відбуваються в Україні - 63-я сесія Комісії ООН зі становища жінок

14 Березня 2019, 18:29

14 березня делегація України взяла участь у заході високого рівня під час 63-й сесії Комісії зі становища жінок, яка проходить в м. Нью-Йорк.

Під час засідання країни учасники обговорили питання досягнення, успіхи та зусилля, направлені на вирішення проблем розширення прав та можливостей жінок і чоловіків.

Під час свого виступу, заступник Міністра Н.Федорович зазначила, що стабільний економічний та демократичний розвиток країн неможливий без забезпечення гендерної рівності. Створення комфортного, якісного та безпечного життєвого простору для розвитку людини є стратегічними цілями реформ, які відбуваються в Україні, незважаючи на воєнні дії.
Це передбачає створення умов для рівного доступу до соціального захисту, державних послуг, об’єктів інфраструктури.

Російська агресія проти України ще більше розширила коло жінок, які стикаються з множинною дискримінацією. Це майже 1,5 млн. внутрішньо переміщених осіб, серед яких 60% жінок, сім’ї загиблих та безвісті зниклих учасників бойових дій, де тепер діти виховуються без батька.

Для того, аби забезпечити системне вирішення цих проблем Урядом зроблено низку важливих кроків для інтеграції гендерних підходів у державну політику у всіх сферах життєдіяльності суспільства.



Обов’язковим етапом розробки нормативно-правових актів стала оцінка його впливу на жінок і чоловіків різних соціально-демографічних груп, активно впроваджується гендерне бюджетування.

«Минулий рік став роком визначення головних пріоритетів держави у сфері забезпечення гендерної рівності на наступні 3 роки.
Вони були закріплені у Програмі діяльності Уряду, Державній програмі забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, Національному плані дій з виконання рекомендацій, викладених у заключних зауваженнях Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок, Національному плані дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпекаˮ» - сказала Н.Федорович.



Ці документи орієнтовані на досягнення Цілей сталого розвитку ООН на період до 2030 року. Вони також враховують нові виклики, пов’язані з незаконною окупацією Російською Федерацією окремих територій Донецької та Луганської областей.

Уряд України підтримує зусилля Комісії ООН зі становища жінок щодо об’єднання зусиль різних інституцій на національних та міжнародному рівнях для подолання гендерної нерівності.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16825.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове