Міністерство соцiальної політики України


Для представників ОТГ Сумщини проведено практикум із застосування законодавства

21 Лютого 2019, 15:39

 

Понад 30 представників із об’єднаних територіальних громад Сумщини долучилися до практикуму на тему: «Реформування системи соціального захисту. Особливості роботи з особами з інвалідністю, учасниками АТО, внутрішньо переміщеними особами та іншими категоріями населення».

Захід організовано Департаментом соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації за підтримки Сумського регіонального відділення Асоціації міст України.

«Сучасний та якісний соціальний захист населення є одним з найважливіших індикаторів успішності реформи децентралізації влади. Зараз об’єднані громади регіону тільки починають брати на себе відповідні повноваження від органів державної влади і мають навчитися їх ефективно виконувати», - зазначив виконавчий директор Сумського РВ АМУ Володимир Дериземля, звертаючись до учасників заходу.

Модератор заходу, заступник директора Департаменту соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації Олена Заяц наголосила на обов’язковості створення структурних підрозділів соціального захисту населення в ОТГ з кваліфікованими та професійними кадрами, важливості забезпечення населення в об’єднаних громадах якісними соціальними послугами.

Упродовж першої навчальної секції аудиторію ознайомлено з основними напрямами реформування системи соціального захисту населення в умовах децентралізації влади. Під час свого виступу, Олена Заяц особливу увагу приділила досвіду участі об’єднаних громад Сумщини в пілотному проекті МСПУ щодо соціального захисту уразливих категорій населення: «Приємно відмітити, що саме наша Березівська ОТГ Глухівського району була визнана однією з найкращих громад проекту і стала справжнім лідером в його реалізації, зараз до проекту долучено ще 8 громад нашої області».

Друга навчальна секція була присвячена: особливостям надання державних соціальних допомог та субсидій; соціальному захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей; соціально-правовому захисту дітей в умовах децентралізації; наданню соціальних послуг сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах; взаємодії служби зайнятості з ОТГ щодо їх життєдіяльності; виконанню делегованих повноважень органами місцевого самоврядування з питань здійснення контролю за дотриманням трудового законодавства інспекторами праці.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16727.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове