Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики організовано широкомасштабне проходження он-лайн навчань з питань застосування ґендерно орієнтованого підходу

18 Лютого 2019, 10:35

 

Міністерство соціальної політики України, як спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків зацікавлено в ефективному впровадженні проекту „Ґендерно орієнтоване бюджетування в Україніˮ (ҐОБ), який впроваджується в Україні з 2015 року за підтримки Шведської агенції SIDA.

Гендерне бюджетування – це той інструмент, який дозволяє підвищити економічну ефективність видатків бюджету через врахування різних потреб різних соціально-демографічних груп жінок та чоловіків.

Застосування цього інструменту підвищує якість послуг для населення, оскільки орієнтується на їх споживача. Тому Мінсоцполітики було ініційовано проходження он-лайн навчань розпорядниками бюджетних коштів усіх рівнів щодо використання інструменту ґендерного бюджетування.

Курс „Ґендерно орієнтоване бюджетування для розвитку громадˮ уже пройшли 750 слухачів, 183 – стали власниками сертифікатів про успішне проходження курсу. Навчання тривають.

Курс «Ґендерно орієнтоване бюджетування для розвитку громад», підготовано в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що впроваджує Асоціація міст України та проект “Ґендерне бюджетування в Україні” (ГОБ), що фінансується Швецією.  Курс збагачений практичним досвідом та матеріалами програм «ООН Жінки» та Національного демократичного інституту міжнародних відносин (NDI), що працює в межах програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Курс розміщено на освітній платформі Prometheus за посиланням: https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:AMU+GOB101+2018_T3/about.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16703.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове