Міністерство соцiальної політики України


Міністерством соціальної політики України започатковано систему підвищення кваліфікації начальників служб у справах дітей

15 Лютого 2019, 16:18

 

На виконання Указу Президента України від 12 січня 2018 року № 5, Міністерством соціальної політики розпочато систему підвищення кваліфікації начальників служб у справах дітей місцевих органів влади.

Відповідно до наказу Міністерства соціальної політики від 25.01.2019 № 107 „Про затвердження Плану підвищення кваліфікації працівників соціальної сфери у 2019 році” впроваджується професійна програма підвищення кваліфікації керівників служб у справах дітей. У 2019 році буде проведено 8 навчальних курсів для 200 керівників. Кожен курс складається із 72 годин: 32 години самопідготовка, 40 годин денна форма навчання на базі Центру підвищення кваліфікації працівників сфери управління Міністерства соціальної політики України (далі – Центр).

Особливість цього навчання пов’язана насамперед із тим, що в Україні на даний час не створено систему підготовки кадрів для роботи у сфері захисту прав дітей, що зумовлює не завжди високій рівень роботи місцевих органів влади у цих важливих для громад питаннях. Проблема кадрового забезпечення даної ділянки роботи особливо відчутна, якщо йдеться про кваліфікацію керівника такої служби, компетентність якого забезпечувала б стабільну й ефективну діяльність служби у справах дітей.

Враховуючи, що безпека дітей залежить від вчасного і кваліфікованого їх захисту працівниками служб у справах дітей, Департаментом забезпечення прав дітей та оздоровлення Мінсоцполітики спільно з Центром розроблено програму підвищення кваліфікації керівників, які очолюють місцеві служби у справах дітей. Запропонований у програмі комплекс тематичних занять має на меті забезпечити належну теоретичну та практичну допомогу начальникам служб у справах дітей в оволодінні фаховим рівнем відповідної діяльності.

Із 11.02.2019 по 15.02.2019 успішно проведено перший курс денного навчання за професійною програмою „Загальні питання роботи служб у справах дітей місцевих органів виконавчої влади” і 25 слухачів отримали відповідні свідоцтва.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16701.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове