Міністерство соцiальної політики України


Шлях до подолання домашнього насильства пролягає через зміни у свідомості суспільства та ставлення до цього явища

12 Лютого 2019, 20:01

 

Про це заявила заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович під час виступу на Науково-практичній конференції «Відповідальність за домашнє насильство і насильство за ознакою статі: новели Кримінального кодексу України» за участі Народного депутата України Ірини Луценко, Заступника представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, представників експертного середовища та представників інших міністерств та відомств.

"Серед тих новел на яких хотілося б наголосити сьогодні – це розширення кола осіб, яких стосується новий Закон, проголосований Верховною Радою України сьомого грудня 2017-го року і підписаний Президентом", - зазначила Наталія Федорович.

Заступниця Міністра також відзначила важливість активної співпраці на регіональному та місцевому рівнях.

"Необхідно взаємодіяти та напрацьовувати необхідні плани роботи. А також створювати спеціальні служби, що працюють для осіб, які постраждали від домашнього насильства, а саме: притулки, колл-центри, мобільні бригади, - заявила Наталія Федорович, - наразі ми спільно з Міністерством охорони здоров’я випрацьовуємо механізми реагування, щодо надання допомоги особі, яка постраждала від домашнього насильства і потребує негайної допомоги. А що стосується кривдника, про необхідність притягнення до відповідальності, то перш за все необхідно зафіксувати факт злочину. Тому необхідна чітка та зрозуміла координація медиків та судово медичних експертів для фіксації злочину та створення доказової бази в суді".

"Своєю експертною, професійною позицією ви допоможете нам не лише правильно застосовувати норми прийнятих нормативних актів, але допоможете досягти змін у свідомості суспільства, а це, насправді, є ключовим завданням", - звернулася до присутніх фахівців Наталія Федорович.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16684.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове