Міністерство соцiальної політики України


У Києві обговорюють питання соціального діалогу в Україні та міжнародні трудові стандарти

12 Лютого 2019, 17:28

 

З 12 до 13 лютого у Києві, за підтримки Міжнародної організації праці, проходить тристоронній семінар, присвячений перспективам розвитку соціального діалогу в Україні та міжнародним трудовим стандартам. Учасниками заходу є представники органів виконавчої влади, профспілок, роботодавців, Національної тристоронньої соціально-економічної ради, експерти  Міжнародної організації праці.

Відкриваючи захід, Державний секретар Міністерства соціальної політики Віктор Іванкевич зазначив, що  учасники семінару так чи інакше долучені до ведення соціального діалогу в різних його формах та на різних рівнях. Це і колективні переговори з укладення Генеральної угоди на новий строк, і спільна робота з питань розроблення нормативно-правових актів, а також – консультації, зустрічі, наради з багатьох питань формування і реалізації соціальної, економічної політики, регулювання трудових відносин.

Він висловив сподівання на те, що  трирічна праця в рамках тристоронньої робочої групи з розробки нової редакції Закону України „Про колективні угоди та договори” дасть свої результати, і Спільні представницькі органи сторони роботодавців і профспілок ухвалять виваженні рішення щодо законодавчих змін стосовно колективних переговорів.

Під час дводенного заходу будуть обговорені кращі практики ведення соціального діалогу в Європі, застосування конвенцій Міжнародної організації праці, а також презентовано дослідження щодо функціонування Національної тристоронньої соціально-економічної ради.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16683.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове