Міністерство соцiальної політики України


Виплата субсидій у грошовій формі сприятиме впровадженню проектів енергоефективності,- Андрій Рева

25 Січня 2019, 10:56

Таку думку Міністр соціальної політики Андрій Рева висловив 24 січня під час зустрічі з делегацією Європейського інвестиційного банку на чолі з Головою Представництва в Україні Жан-Еріком де Загон.

Особливу увагу під час зустрічі сторони приділили обговоренню питань системи житлових субсидій у контексті процесу встановлення ринкових цін на енергетичні ресурси, а також запровадженню виплати субсидій у безготівковій і готівковій формах.

Міністр поінформував представників Європейського інвестиційного банку про основні принципи роботи системи адресних субсидій на оплату житлово-комунальних послуг і розповів про головні зміни, які впроваджує Уряд з цього року. Урядовець окремо зазначив про вплив системи субсидій на питання впровадження програм енергоефективності та мотиваційні механізми для заохочення громадян до заощадливого використання енергоресурсів.

"Першочерговим завданням системи житлових субсидій була і залишається допомога тим домогосподарствам, які опинились у скрутному матеріальному становищі. Разом із тим, виплата субсидій у грошовій формі, яку розпочав Уряд з січня, і виплата субсидій готівкою яка відбудеться з березня цього року, не лише мотивуватимуть домогосподарства до зменшення енерговитрат, але й нададуть громадянам фінансовий ресурс для впровадження заходів з енергоефективності",- заявив Андрій Рева."

У свою чергу, представники Європейського інвестиційного банку високо оцінили кроки Уряду в напрямку проведення реформ і висловили зацікавленість у подальшому співробітництві. Також сторонами було домовлено продовжити консультації в робочому режимі.

 

   




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16614.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове