Міністерство соцiальної політики України


Андрій Рева: Прогнозую подальше паралельне функціонування безготівкової і готівкової моделі надання субсидій

24 Січня 2019, 14:43

 

Міністр соціальної політики України Андрій Рева в ефірі телеканалу 112 розповів основні принципи системи виплати субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.

За словами урядовця, відповідно до ухвалених Урядом рішень з 1 січня 2019 року розпочато виплату субсидій у безготівковій формі для тих домогосподарств, яким субсидію було призначено з 2019 року. Ця система передбачає перерахування сум субсидій на спеціальні рахунки з яких сплачуватимуться житлово-комунальні послуги, та подальшу виплату в готівковій формі усіх заощаджених коштів після закінчення опалювального сезону. Разом із тим, запланована на березень виплата субсидій у готівковій формі тим громадянам, яким субсидію було призначено у жовтні минулого року, передбачає виплату готівкою усієї суми призначеної субсидії людям для сплати ними житлово-комунальних послуг.

"Безготівкова виплата субсидій була урядовим баченням напрямку в якому, на даному етапі, потрібно рухатись, оскільки при готівковій виплаті субсидій існують серйозні ризики ненадходження коштів цільової допомоги до кінцевого отримувача. На жаль, далеко не всі експерти і спеціалісти нас підтримали, а їх значна маса критикувала Уряд за обраний варіант виплати субсидій. Після обговорення цього питання на нараді у Президента, в тому числі за участі представників громадськості які обстоювали механізм виплати субсидій у готівковій формі, було прийнято рішення про надання субсидій тим громадянам, яким субсидії було призначено у жовтні 2018 року, в готівковій формі з березня місяця. По закінченні опалювального сезону, провівши обидва варіанти надання субсидій, відбудеться ревізія ефективності обох варіантів і за результатами цього буде вирішено який буде залишено. Я прогнозую, що ми залишимо обидва варіанти - і безготівковий, і готівковий. Ті люди, які отримали субсидію готівкою і будуть добросовісно платити, залишаться на готівковій формі, а ті хто зірвали терміни оплати або не оплатили, після сплати боргу будуть переведені на безготівкову форму надання субсидій",- заявив Андрій Рева.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16610.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове