Міністерство соцiальної політики України


Проведено експертну зустріч щодо діяльності в Луганській області мобільних бригад психосоціальної допомоги постраждалим від насильства

18 Січня 2019, 16:05

 

17 січня 2019 року в Департаменті соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації проведено зустріч із експерткою Сарою Вака щодо моніторингу діяльності на Луганщині мобільних бригад психосоціальної допомоги постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Участь у зустрічі взяли директор Департаменту соціального захисту населення Луганської ОДА Елеонора Поліщук, завідувач сектору сімейної політики Департаменту Яна Силкіна, директор Луганського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ірина Єременко.

Під час зустрічі Елеонора Поліщук зазначила, що допомога мобільних бригад щодо профілактики, виявлення та реагування на факти насильства є дуже великою. Маючи власний транспорт, кваліфіковані фахівці як самостійно, так і у співпраці із органами влади мають змогу надавати допомогу мешканцям найвіддаленіших сіл та селищ області.

Наразі на Луганщині із 2015 року з ініціативи Фонду ООН у галузі народонаселення за підтримки ЮНІСЕФ та Української фундації громадського здоров'я працюють шість мобільних бригад психосоціальної допомоги: у містах Рубіжне та Сєвєродонецьк, а також у Кремінському, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах. За час своєї діяльності фахівцями бригад, до складу яких входять соціальні працівники та психологи, проведено 3363 виїзди, надано 31469 індивідуальних консультацій, проведено 572 групових інформаційних заняття щодо попередження ґендерного насильства, у яких взяли участь 15325 осіб, спільно із суб’єктами соціальної роботи проведено 456 спільних групових заходів щодо попередження ґендерного насильства. У Троїцькій об’єднаній територіальній громаді при Центрі надання соціальних послуг також створено мобільну бригаду.

Серед пріоритетів у роботі у 2019 році зазначено сприяння забезпеченню стійкості послуг існуючих мобільних бригад за рахунок коштів місцевих бюджетів та створення бригад на території інших міст, районів та ОТГ області.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16586.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове