Міністерство соцiальної політики України


У Києві пройшла експертна дискусія з протидії торгівлі людьми «Життя не для продажу»

18 Грудня 2018, 15:32

 

Експертна дискусія з протидії торгівлі людьми «Життя не для продажу», організована Міністерством внутрішніх справ України та за підтримки Міжнародної організації з міграції, відбулась 17 грудня у Києві за участі представників Міністерства соціальної політики України, Національної поліції України, Генеральної прокуратури України, Державної прикордонної служби, ОБСЄ, Посольств США, Норвегії і громадських організацій.

Заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович у своєму виступі зазначила, що протягом 2018 року Міністерство соціальної політики України провело 2 інформаційні кампанії з протидії торгівлі людьми, які пройшли як в обласних центрах, так і містах України. Під час гри «Лабіринт можливостей», в рамках кампанії до Міжнародного дня протидії торгівлі людьми, були виявлені особи, які постраждали від торгівлі людьми. Також вона  акцентувала увагу на взаємодії з Державною інспекцією праці, яка має відігравати провідну роль у запобіганні незаконній трудовій експлуатації.

Наталія Федорович подякувала за співпрацю усім державним органам, міжнародним партнерам, громадським організаціям і виразила надію, що у 2018 році ця співпраця буде продовжена та дозволить створити реабілітаційний центр і call-центр для постраждалих від торгівлі людьми.

Під час заходу були обговорені практичні аспекти роботи із запобігання та протидії торгівлі людьми, проаналізовано діяльність національних і міжнародних механізмів співпраці суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, розглянуті питання взаємодії правоохоронних органів та громадських організацій в контексті боротьби з торгівлею людьми.

 

  

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/16459.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове